joi, 28 decembrie 2017

Samsung Galaxy Note 8 review

Cu ecranul său excepțional, performanțele solide și un S Pen îmbunătățit, nu este deloc surprinzător faptul că Samsung Galaxy Note 8 este cel mai bun telefon realizat de companie vreodată. De asemenea, nu strică deloc că are unele dintre cele mai bune setări de camere dual pe care le-am văzut vreodată. Dacă ați dorit mereu să schițați sau să scrieți pe un telefon, Galaxy Nota 8 este exact ceea ce ați căutat.


Nota 8 este o piesă uimitoare de design. În timp ce modelele Galaxy S8 și Galaxy S8 + au o estetică prietenoasă și mai curbă, Samsung continuă să ofere clienților săi de afaceri margini ușor mai ascuțite și un modul de cameră pătrățos. Veți avea în continuare designul iconic InfinityEdge, unde părțile laterale din stânga și din dreapta ale ecranului se înclină spre lateral și veți avea o ramă ultra-subțire în partea de sus și de jos.

Tot telefonul este acoperit în Corning Gorilla Glass 5.0. Arata superb cand il scoti din cutie, dar după o perioadă de utilizare, semnele de grasime încep să se acumuleze pe spate.
Acest lucru nu se intampla doar la acest telefon și chiar pare mult mai curat decât multe alte smartphone-uri care au fost supuse palmelor mele unsuroase.

Display si sunet

Ecranul Super AMOLED de 6,3 inci de pe Galaxy Note 8 este cel mai mare display bagat de Samsung vreodată într-un Note. Că telefonul nu este incomod de utilizat, este un punct in plus în favoarea optimizării Samsung. Ca și în cazul liniei S8, acest afișaj rulează la aspectul ratio de 18,5:9, ceea ce înseamnă că ecranul este puțin peste de două ori mai lung decât este de lat.

Combinați ecranul îngust cu o lipsă aproape completă de rame laterale și iată: Am rămas cu un telefon mare, care este mai mic decât v-ați aștepta. În orice caz, ecranul este pur și simplu minunat - culorile sunt strălucitoare și vibrante "by default" și dacă totusi nu sunt exact ceea ce căutați, diferitele moduri de afișare puse de Samsung in setari, cu siguranță vă vor ajuta. Unghiurile de vizualizare sunt minunate, luminozitatea este printre cele mai bune pe care le-am văzut, iar textul și fotografiile arată clar la rezoluția implicită.


Dacă nu acordați o atenție deosebită, probabil că nici nu veți observa la început că ecranul nu rulează la rezoluția maximă. Implicit, afișajul Note 8 rulează la rezoluția Full HD + (2.220 x 1.080px) și nu la cea maxima WQHD + (2.960 x 1.440px). Marginile neclare devin vizibile numai atunci când scădeți rezoluția ecranului Infinity până la versiunea de 720p si chiar si atunci veți observa doar dacă puneți telefonul în modul cel mai strict de economisire a energiei. Aceste opțiuni sunt plăcute, deși majoritatea oamenilor nu vor ști niciodată că sunt acolo.

De asemenea, merită remarcat faptul că, la fel ca și modelele S8, Samsung Note 8 este unul dintre cele câteva telefoane mobile cu licență Mobile HDR Premium–certified de pe piață. Datorită serviciilor precum Amazon și Netflix, este acum foarte ușor să vedeți conținut HDR pe telefonul Note 8 și merită cu adevarat. Jur că nu încerc să-l laud, dar ecranele sunt singurul lucru pe care te poți baza întotdeauna la Samsung pentru a avea cea mai buna calitate, si tradiția continuă.

Dacă compania a petrecut doar puțin timp realizand difuzorul unic al Note 8, primeste totusi puncte pentru că există încă o mufă jack de 3,5 mm si are incluse in pachet o pereche căști AKG absolut exceptionale.

Software

Samsung Galaxy Note 8 rulează o versiune foarte modificata de Android 7.1.1, dar asta nu este o surpriză la telefoanele Samsung. În afară de o mână de noi add-on-uri, software-ul de aici este la fel cu ce am primit pe linia Galaxy S8. Aș spune că este un lucru bun: Samsung și-a lustruit în mod dramatic interfața personalizată anul acesta și, în final, sistemul de operare se simte matur și bine gândit. Acesta va fi în continuare prea mult pentru puristii Android, dar m-am surprins uneori de lipsa tweak-urilor Samsung atunci când am testat alte dispozitive.

Pentru că nu există loc, Samsung a scos butonul fizic de Home pentru a pune un buton virtual care se arată atunci când se apasă pe ecran. Din fabrică, butonul virtual Home necesită o presiune puțin prea mare pentru a acționa, dar este ușor să remediați acest lucru din setări.

Note 8 vine de asemenea cu câteva trucuri de interfață relativ noi pe care cei care detin un S8 le-au primit într-o actualizare de software în timpul verii. Vedeți acel punct mic lângă tastele de navigare de pe ecran? O atingere dublă rapidă forțează bara de navigare să se ascundă de pe ecran; este nevoie de o glisare în sus din partea de jos a ecranului pentru a o aduce înapoi. A fost utilă doar pentru momentele când am vrut ca aplicațiile mele să utilizeze fiecare pixel al acestui ecran enorm, dar, în general, îmi place ca butoanele de navigare să se poată vedea. Și deoarece unele aplicații nu arată nativ frumos pe acest ecran lung, Note 8 va afișa uneori un buton "tap to fill the entire screen" pe care îl puteți atinge pentru a umple întregul ecran.

Samsung Edge UX s-a întors și ca de obicei oferă acces la comenzile rapide ale aplicației, contactele preferate, instrumentele de întreținere a dispozitivelor și multe altele.
Aici găsiți una dintre puținele adăugări: App Pair. Conceptul este simplu: puteți crea o comandă rapidă pentru două aplicații și, cu un buton, ambele vor fi lansate în ferestre diferite prin multi-tasking.

Bixby nu pleacă nicăieri și funcționează la fel ca și pe S8 și S8 Plus. În experiența mea, Bixby este un ascultător fiabil atunci când țineți apăsat butonul dedicat pentru a oferi comenzi vocale.

Viața cu S Pen

Dacă telefonul Samsung Galaxy Note 8 vă place depinde în mare măsură si de modul în care gândiți despre micul pix din interiorul acestuia. Dacă esti o persoană care nu a folosit niciodată "stylus", sunt surprins că ai citit până aici. Pentru cei care sunt cel puțin deschisi ideii de "stylus", să știți că S Pen oferă cea mai bună experiență de scriere pe care o veți găsi pe un telefon ... nu că ar exista prea multă concurență.

Câteva cuvinte despre designul S Pen: Este în mare parte neschimbat față de versiunea Note 7, ceea ce înseamnă că este încă rezistent la apă IP68 și susține 4096 de niveluri de sensibilitate la presiune. Vârful este la fel ca înainte, de 0,7 mm iar scrierea pe ecranul masiv al telefonului Note 8 este lină și rapidă, deși încă îi lipsește tactilitatea plăcută de a folosi un pix pe hârtie. Nu am fost niciodată un artist, dar nivelul de precizie a fost mai mult decât bun pentru a scrie sau schița rapid ceva pe ecran.


Cea mai notabilă caracteristică nouă pe S Pen este de asemenea si cea mai distractivă. Samsung  a mers un pic prea departe cu crearea de GIF pe telefoanele sale recente, iar Live Message este următorul pas logic pentru a trimite aceste animatii. Povestea scurtă, puteți utiliza S Pen pentru a scrie mesaje animate care pot fi trimise pe scară largă ca GIF-uri.

Camera foto

Samsung nu este unul dintre pionerii camerelor duale, dar timpul suplimentar până la implementare a dat roade: prima încercare de camere duale a companiei este printre cele mai bune pe care le-am folosit vreodată. Note 8 combină un senzor telephoto de 12 megapixeli cu un alt senzor de 12 megapixeli pentru fotografierea cu unghi larg și de cele mai multe ori probabil că nu veți ști ce cameră folosiți de fapt. Spre deosebire de noul LG V30, care are un comutator pentru schimbarea între fotografierea în unghi larg și fotografierea telephoto, Note 8 comută în mod silențios între cele două camere, în funcție de cât de mult zoom faci înspre subiect. În acest fel, seamănă mai mult ca aparatul de fotografiat de pe iPhone 7 Plus - veste bună pentru cei care nu vor să se gândească prea mult înainte de fotografiere.

În orice caz, ambele camere realizează fotografii minunate, cu culori în mod constant pline de viață și niveluri impresionante de detaliu.

Ambii senzori împachetează stabilizarea optică a imaginii, ceea ce ajută Note 8 la pozele la lumină scăzută. Veți găsi totuși margini blurate, dar acești senzori excelează la aspirarea oricărei lumini disponibilă, astfel încât chiar și fotografiile făcute în conditii foarte intunecate au ieșit mai strălucitoare și mai vii decât mă așteptam.

Dispozitivele cu o singură cameră dedicată, cum ar fi HTC U11, au produs uneori fotografii cu o gamă dinamică mai bună, dar numărul mare de opțiuni disponibile ale camerei de pe Note 8 o face mai capabilă per total.


Având două camere, de asemenea, înseamnă că putem adăuga efect bokeh la fotografii în noul mod Live Focus. Nu este însă la fel de capabilă ca și caracteristicile similare de pe alte telefoane: Camera vă recomandă să stați la aproximativ 3 metrii distanță de subiect, dar câțiva pași mai aproape nu vor schimba prea mult lucrurile. Mai important, puteți controla cu ușurință cantitatea de blur din fiecare fotografie înainte și după ce ați făcut-o. Uneori, are probleme de a defini fiecare margine a subiectului din fața ei, dar, în general, a fost foarte bună la separarea prim-planului de fundal.

Performanța și durata de viață a bateriei

Galaxy Note 8 este cel mai recent telefon cu un chipset Snapdragon 835 intr-o mare de telefoane care il folosesc, dar Samsung l-a asociat cu 6 GB de memorie RAM în loc de cei 4 GB pe care îi avem la linia S8.

Zilele mele de lucru implică o mulțime de alergări și multitasking, și speram cu adevărat că 2GB de memorie suplimentară ar face o diferență notabilă de viteză. Nu a fost să fie. Dacă ați folosit in acest an Galaxy S8 sau S8 Plus, știți exact la ce să vă așteptați atunci când vine vorba de cât de bine funcționează Note 8.

Asta nu este neapărat un lucru rău: Lăsând la o parte anumite ciudățenii minore ale software-ului, performanța telefonului Note 8 a fost solidă în toată săptămâna de testare. Lansarea de aplicații și săriturile între ele, toate făcute fără milă, s-au dovedit a nu fi o problemă dar nici jocuri cu efecte vizuale bogate cum ar fi Afterpulse și Hearthstone nu au pus nicio problemă.

Am spus același lucru despre majoritatea telefoanelor flagships apărute în acest an, și asta este o dovadă de cât de bune sunt telefoanele high-end din 2017. Totuși, cealaltă parte a acestui argument este că, deoarece performanța începe să se simtă aproape egală în întreaga gamă, Galaxy Note 8 se simte putin mai bun decat majoritatea lor.

Chiar dacă această baterie mai mică trebuie să alimenteze un ecran mai mare, durata de viață a bateriei Note 8 a fost în mare măsură în concordanță cu Galaxy S8 Plus. În testul nostru standard de video, în care rulăm in loop un videoclip HD la o luminozitate de 50 la sută a ecranului cu telefonul conectat la WiFi, Note 8 a durat 15 ore și patru minute - cu doar patru minute mai puțin decât la S8 Plus. Sigur că nimeni sta in fiecare zi cu telefonul in mână și rulează doar un video. În timpul săptămânii, când mă transform într-un obsedat de telefon, Samsung Note 8 a rulat în mod constant zile întregi și după o zi se utilizare intensă a mai avut puțin suc în rezervor si în dimineața următoare. La sfârșit de săptămână, când nu trebuia să folosesc telefonul prea des, bateria Note 8 ținea o zi și jumătate până la două zile.

Concluzie

Telefoanele Galaxy Note au fost mereu niște dispozitive de nișă destul de frumoase dar asta s-a mai schimbat.
Note 8 este un smartphone cu un design excelent, puternic, bine realizat, cu caracteristici surprinzător de grijuliu alese și o cameră dublă foarte bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Adbox